The Junction
Mississippi State University

Nimrod Long and Associates’ design for The Junction at Mississippi State University transformed a former vehicular quagmire into a unique tailgating experience at the Davis-Wade Stadium.

The Junction pays homage to what was the former site of the railroad that transported many students to campus in the early 1900’s. Two roads were removed and a new 11 foot wide brick walkway was added to connect the campus core to the University bookstore and stadium. With the addition of the Cullis Wade Depot, a welcome center and bookstore operated by Barnes and Noble, The Junction has been referred to as the “premier tailgate experience.”

NLA developed the overall Masterplan for the site, connecting walks from University Drive to the Union. Also prepared were grading, layout and detailing documents of the walks, lighting and landscaping of The Junction and the Cullis Wade Depot. Through working closely with Mississippi State University, NLA was able to create a distinctive open space area and exciting tailgate experience for Mississippi State University students and fans.

   

 

 

 

 

 
   
Academic CampusCorporate DesignLand PlanningUrban DesignResidentialRetailParks

home | firm profile | projects | people | news | contact us

Land Planners | Landscape Architects | Urban Designers
2213 Morris Avenue, First Floor, Birmingham, Alabama 35203, Phone: 205/323-6072
© Copyright 2014 Nimrod Long and Associates. All Rights Reserved.